Vuoden 2020 remontit - pikakelaus kohokohtiin

Uskomatonta, että kohta tulee jo kaksi vuotta täyteen tässä kodissa. Eihän siitä ole kuin silmänräpäys, kun suunnittelin vielä remonttia, pintamateriaaleja ja muuttoa. Vaikka ensimmäinen vuosi (2019) oli remonttien osalta hyvin työntäyteinen, jäi monen monta asiaa vielä tehtäväksi.  Nyt  vuoden 2020 viimeisinä päivinä on aika katsoa taaksepäin - tuliko sitä tehtyä mitään tänä vuonna vai vaan pyöriteltyä peukaloita?





Vuoden alussa kirjoitin blogin pienen eteistilamme remontista. Eteisessä piti tehdä purkutöitä, seinien tasoitusta ja lopulta tapetointia. Vanhasta kalseasta ja pimeästä tilasta kuoriutui kutsuva eteinen, josta iloitsen joka päivä saapuessani kotiin.



Duron Dellen-tapetti oli valinta eteistilan seiniin.


Tammikuussa vanha kunnon yöremppaaja minussa heräsi, kun päätin maalata kaikki harmaat sisäovet valkoiseksi. Ovia tässä kolmikerroksisessa talossa riitti ja muutaman yön urakoinnin jälkeen sisäovet hohtivat valkoisina. Vaikka olin lykännyt tätä operaatiota todella pitkään, oli se lopulta huomattavasti helpompi toteuttaa kuin ennakkoon oletin.


Laakaovien maalaus oli vaivattomampaa kuin ajattelin.


Helmikuussa keskikerroksen karmeat vanhat ikkunalaudat saivat kyytiä, kun uusin laudat kukkaruukkujen ja koriste-esineiden alle. Tämän homman hoidin valmiilla ikkunalautalevyillä, jotka piti vain sahata oikeaan mittaan ja kiinnittää kunnolla.


Valmiista ikkunalautalevyistä löytää erilaisia vaihtoehtoja.


Olen innokas vanhojen puukalusteiden tuunaaja ja helmikuun lopulla kirjoitin blogin, miten voi todella helposti uudistaa rujonkin näköiset kalusteet kalkkimaalilla, jos vanha pinta ei ole pelastettavissa tai vanha väri ei miellytä silmää. 


Kalkkimaali on helppo levittää ja se kuivaa nopeasti.

Maaliskuussa oli vuorossa sitten todellinen hikijumppa, kun uudistin kellarin rappusten pinnat huopamatolla. Viikonlopun mittainen urakka oli kaiken puhinan arvoinen, sillä rappusten matto on edelleen kuin uusi, puhumattakaan siitä, että se on pehmeä ja hiljainen jalkojen alla.


Portaikossamme on "hiljaista kuin huopatossutehtaassa"

Sitten pysähtyikin koko maailma. Koronan rantautuessa Suomeen alkoi yhtäkkiä etätyöt ja aivan uudenlainen arki. Alkushokin jälkeen oli aivan pakko saada vastapainoa jatkuvalle etäkokoustamiselle ja alkoi erilaisten pienten nurkkien kunnostaminen, kuten vanhojen pattereiden maalaus. Myös erilaiset vessan kaapit ja karmit saivat maalia pintaan.


Vanhat patterit kokivat todellisen muodomuutoksen.



Kesän korvilla toukokuussa oli sitten pitkään odotetetun ja suunnitellun terassin rakentamisen aika. Itse työhön kului kymmenen tuntia, vaikka taivaalta satoi räntää ja ilma oli hyytävän kylmä. Terassi on ollut todella kovassa käytössä ja olen superonnellinen, että sain sen tehtyä.


Iso terassi toi pihalle lisää viihtyvyyttä.

Kesälomalla heinäkuussa sain itseäni niskasta kiinni ja pääsin vihdoin käsiksi vanhaan kellaritilaan rappusten alla. Jo pelkässä raivauksessa meni puoli päivää, mutta lopulta pintakäsittelyn jälkeen kaoottisesta työkaluvarastosta tuli puhdas, tilava ja järjestelty kokonaisuus.


Siisti ja järjestyksessä oleva työkaluvarasto laskee kummasti stressitasoa remontin aikana.


Kesällä oli ulkohommien aika: pääsisäänkäynnin pielusten maalausta, aitojen pesua ja pihavajan kunnostusta. Pikkupuhteita, joilla oli kuitenkin iso vaikutus rakennusten ulkonäköön ja ensivaikutelmaan.


Ulkovaja sai pesun ja malauksen.


Syyslomalla tuli huhkittua ystävän kotona, kun vanhan keittiön välitilan kaakelit ja työtasot maalattiin. Näillä toimenpiteillä keittiö sai raikkaan uuden ilmeen.


Työtasojen ja välitilan laattojen maalaus uudisti kerralla ystävän keittiön.


Vaikka aika ajoin tuntuu siltä, että ei sitä oikein ole mitään tullut tehtyä, niin kyllä sitä loppujen lopuksi kaikenlaista on tänäkin vuonna saanut aikaan, poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta. Toivottavasti ensi vuosi on yhtä remonttirikas, koska mikä sen mukavampaa, kuin päästä tekemään käsillään jotain näkyvää.

Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com