Eteistilan remontti

Vanha talomme on aikoinaan suunniteltu kahdelle perheelle. Tästä syystä eteistila on aika pieni; sen on pitänyt toimia vain aulatilana ja läpikulkupaikkana kahteen asuntoon.

Sisäovien maalaus on tekemättä.

Kun muutin taloon ja aloitin remontin, lähtötilanne oli synkkä ja kalsea. Villeroy & Bochin mustat lattialaatat oli asennettu entisen asukkaan toimesta. Tumman värin ansiosta ne eivät tuoneet lisää valoa mutta olivat toki käytön kannalta ovat toimivat  lapsiperheessä kuraa tulee sisälle enemmän kun on tilattu.

Lähtötilanne. Vasemmanpuoleinen kuva on ensimmäiseltä näytöltä ja oikeanpuoleinen remontin alkuvaiheilta

Aivan aluksi avasin eteisestä keittiöön vievän oviaukon. Se oli edellisen omistajan toimesta levytetty kiinni ja levyn päälle oli asennettu iso oviaukon kokoinen peili. Avaamisen jälkeen valo pääsi virtaamaan huomattavasti paremmin läpi ja kulku kerroksessa helpottui, kun keittiöön ei tarvinnut enää kiertää kulman kautta.

Keittiöön vievä oviaukko oli levytetty ja päälle laitettu peili. Oikealla avattu ja remontoitu oviaukko sekä keittiö.

Pitkään pohdin, millä maalisävyllä saisin pieneen eteiseen valoa ja samalla kuitenkin kutsuvan tunnelman. Eteinen on ensimmäinen tila, jonka sisään tuleva näkee.

Yhdessä aikaisemmassa remonttikohteessani olin käyttänyt Duron Dellen-paperitapettisinisävyisenä. Tiesin, että samaa tapettia olisi myös tismalleen talomme ulkopinnan värisenä, eli keltaisena. Tämä Gammalsvenska-malliston tapetti on pyyhittävä, se sietää hyvin valoa ja se on valmistettu ympäristöä kunnioittaen. Näin ollen se soveltui täydellisesti meidän eteiseemme. 


Tapetointi viimeistelyä vaille valmiina.

Tapetoin vain osan tilasta ja loput seinät maalasin samalla sävyllä, kuin yläkertaan johtavan porraskäytävän seinät, eli Tikkurilan sävyllä V503 (Talvi).


Ankanpäät ovat löytö Espanjasta


Naulakoita sain laitettua muutamaan kohtaan, aikuisille tuulikaappiin ja tapetoidun seinän sivuun (koska en halunnut peittää koko seinää erivärisillä takeilla) ja lapsille omat naulakot kulman taakse. Metrin mittainen seinänpätkä toimii hyvin lasten omana naulakkotilana. Lapsilla on vuosia ollut käytössä Espanjasta torilta ostamani "ankanpäät". Ne ovat kestäneet jo liki 13 vuotta toppatakkeja, harkkakasseja ja koulureppuja, joten ovat oikein toimivat ja silti mielestäni aika söpöt.



Kommentit

  1. Mitä tehdä jos tapetoi lastulevyseinät joissa ne urat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden naisen armeija25. toukokuuta 2021 klo 23.19

      Lastulevyseinä urilla onkin vähän vaikea, koska puu elää ja repeämiseltä ei oikeastaan voi välttyä, vaikka kuinka kittaisi tai nauhoittaisi pohjaa. Melkein pitää päällystää kipsilevyllä ja tapetoida siihen päälle. Olen kyllä kuullut, että yksi niksi on maalata ne isot urat tapetin pohjavärin värisellä maalilla. Sitten tapetoidaan seinä ja tapetin kuivattua leikataan tapetti mattoveitsellä niiden urien kohdalta siististi auki, että urat näkyy. Jos maali on pohjavärin sävyinen, eivät ne pistä silmään kauheasti vaan ikään kuin ryhdittävät seinää :)

      Poista
    2. Meillä ainoastaan eteisessä ja yhdessä makkarissa lastulevyä. Nyt muistinkin että isäni teki noin niinkuin sanoit että maalasi ne urat. Mutta meillä niin epäsiistit ne urat että haluaisin piiloon. Täytyneekö helmipaneeli laittaa. Kiitos vastauksesta.

      Poista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com