Mistä löytää kauneimmat tapetit?


Mistä löytää tapetteja, minkälainen tapetti makuuhuoneeseen, teinin huoneeseen tai työhuoneeseen? Tässätekstissä muutamia vinkkejä, sillä rakastan tapetteja. Rakastan etsiä niitä verkosta, vaihtaa kodin tyyliä niiden avulla ja rakastan tietenkin myös tapetoida. 15 vuotta sitten hurahdin totaalisesti ja minusta tuli tapettiuskovainen. Olen löytänyt myös vuosien varrella muutamia luottotapetteja, joita olen laittanut jo pariinkin kotiini.

Eteisen tapetti

Tässä uudessa kodissamme tapetteja on nyt maltillisesti. Eniten pidän eteisen keltasävyisestä Duron paperitapetista. Väri on sama kuin talon julkisivu ja näin se tuntui luonnolliselta eteiseen, värimaailma ikäänkuin jatkuu ovesta sisälle.


Ruotsalainen Dellen-paperitapetti on Duron Gammalsvenska-mallistoa. Se on pyyhittävä, sietää hyvin valoa ja on valmistettu ympäristöä kunnioittaen. Olen käyttänyt tapetin sinisävyistä versiota yhdessä aiemmassa talossani takkahuoneen päätyseinässä. Se oli todella kaunis katseenvangitsija.

Puna- ja sinisävyinen Dellen-tapetti



Teini-ikäisen tyttären huone

Tyttäreni huoneeseen valitsin tapettipaneelin, Sandbergin Flower Mandalan.
Tämä metrin kanttiinsa oleva tapettipala on kuin taulu. Se koostui kahdesta osasta ja oli nopea kiinnittää seinälle. Olen pohtinut, että ympärille voisi tehdä listoista ikään kuin kehykset, jolloin mandala tulisi vielä enemmän seinästä ulos.








Keittiön tapetti

Keittiössäni on Sandbergin Aralia-tapetti. Köynnös laskee katosta vehreänä mutta samaan aikaan kevyenä. Ihastuin heti ensisilmäyksellä tähän tapettiin. Pitkään mietin, mihin huoneeseen tapetin laittaisin. Olisi ollut ihanaa asentaa se korkeaan rappukäytävän seinään, mutta tapetin pituus ei olisi riittänyt ja toiseksi, en tiedä miten olisin kuuden metrin korkeudessa heilunut turvallisesti. Niinpä tapetti päätyi keittiööni. 




Lastenhuoneen tapetti


Siskon lastenhuoneeseen asensimme kivan maapallotapetin. Turkissa valmistettu Murwallin tapetti tilattiin Etsy.comin kautta. Värejä sai tilauksen yhteydessä muokata.


Kolme tapettivinkkiä 


Listaan vielä muutaman lempitapettini. Voin käsi sydämellä sanoa, että ovat kyllä kauniita seinässä.

1. Boråstapeterin Mizo

Todella kaunis harmaana. Myös punainen ja vihreä versio saatavina räväkämpiin makuihin. Olen kahdessa asunnossani käyttänyt harmaasävyistä, niin keittiössä kuin työhuoneessa.

Kuva lainattu Boråstapeterin sivuilta


2. Pihlgren ja Ritolan Kirsikkapuu

Herkkä ja rauhallinen, antaa silti ilmettä. Pienikukkainen tapetti sopii lastenhuoneeseen, mutta myös aikuisempaan makuun vaikka makuuhuoneeseen, kuten itse sitä aikoinaan käytin. Löytyy värivaihtoehtoja vihreän, harmaan, vaalenapunaisen ja sinisen sävyissä.



3. Ja tietenkin isot ruudut <3

Sanbergin sivuilla on mitä herkullisimpia ruututapetteja, kannattaa käydä katsomassa. Tätä Edward-tapettia käytin kahden pojan huoneessa isolla takaseinällä. Huoneen koko oli hulppeat 17 neliötä, joten siellä tämä pääsi kunnolla oikeuksiinsa.



Lisäksi alla muutama lisälinkki hyviin kotimaisiin tapettikeitaisiin.
Ja ethän unohda rautakauppojen tapettikirjoja ja -hyllyjä!

Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola Oy on vuonna 1930 perustettu suomalainen tapettitehdas, joka valmistaa ainutlaatuisia design- ja perinnetapetteja Akaan Toijalassa.

Maricken - tapettien maahantuoja, olen tilannut lukuisia tapetteja

Seinäruusu - laaja valikoima

Tapettitalo - hyvä luokittelu vuosikymmenten mukaan

Tapettitaivas - paljon tapetteja

Aveo.fi - lupaavat lähettää jo samana päivänä, jos tilaat ennen klo 13

Ellos - iso valikoima, hyviä tarjouksia

Tapetit.fi - en ole käyttänyt, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta






Kommentit

  1. Tosi kiva tuo eka tapetti. Olen jotain tuon tapaista tuuminut takkahuoneeseen. Sopisi hyvin nykyisen vanhanaikaisen takan rinnalle. Ja jos vielä ekologinenkin, niin vielä parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden naisen armeija29. helmikuuta 2020 klo 8.48

      Tuo tapetti oli minulla siniharmaana nimenomaan takkahuoneessa, oli kyllä kiva :)

      Poista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com