Sisäovien maalaus ja uudistus

Yhteistyö Colornova Oy:n kanssa/tuotteet saatu.
Olen jo pitkään katsellut lannistuneena vanhoja sisäoviamme, jotka keltaharmaina pistävät ikävästi silmään remontoidussa kodissamme. Päätin vihdoin tarttua toimeen ja aloittaa kahden ylimmän kerroksen ovien uudistusprojektin. Yhteensä viisi ovea saisi nyt uuden elämän!

Käytin syksyllä kellarikerroksen laattalattian maalaukseen V33-laattamaalia. Ilokseni kuulin, että sarjassa löytyy myös ovien maalaukseen sopivaa kalustemaalia, joka on helppo ja nopea levittää. Maali on vesiohenteinen ja siinä on valumaton koostumus. Se kestää myös kovaa kulutusta ja on pesunkestävä. Siis hetkinen! Jos maali kestää iskuja tai hankausta ja soveltuu jatkuvaa pesua vaativiin kohteisiin, on se TÄYDELLINEN meidän kolmen lapsen perheeseen!

Pohjatyöt


Monessa remonttiprojektissa ne ikävimmät mutta usein merkittävimmät hommat lopputuloksen kannalta ovat valmistelu- ja pohjatyöt. Niin myös tällä kertaa. Kahvojen irrottelua (ja oikeanlaisten ruuvarinpäiden etsimistä!), lattioiden suojausta ja ovipintojen hiontaa. On hyvä huomioida, että jos vanha pinta on liuotinohenteista maalia tai lakkaa, on se hiottava mataksi 220 hiekkapaperilla. Jos et ole varma alkuperäisestä pinnasta, kannattaa pinta aina hioa. Minulla ei tietenkään ollut aavistustakaan vanhan oven pintamateriaalin laadusta, joten hioin pinnat kevyesti ja pesin huolellisesti maalipesuaineella. On hyvä muistaa, että oviin jää paljon rasvaa sekä likaa käsistä ja maali ei tällaiselle pinnalle tartu.
Ja sitten tositoimiin!


Aloitin ovien maalaamisen yötä vasten (koska minussa asuu intohimoinen yöremppaaja). Mikä on ihanampaa kuin laittaa podcast pyörimään ja aivan omassa rauhassa puuhailla remppahommia pikkutunneille, kun koko muu maailma nukkuu. Siinä on jotain aivan taianomaista.

Tässä näkyy hyvin sävyero valkoisen ja vanhan harmaan välillä.

Levitin oven pintaan maalia telalla, jonka jälkeen vedin pinnan sileäksi tasoitussiveltimellä. Telasta jää tasaisella pinnalla yleensä hento appelsiininkuorimainen pinta, siveltimellä saa tasaisen lopputuloksen. Tässä kohtaa on ensiarvoisen tärkeää, että käytössä on laadukas ja hyvä sivellin.

Yläkerran vessan ovi ennen sekä yhden ja kahden maalikerroksen jälkeen.

Ensimmäisen maalikerroksen kanssa en vielä stressannut sitä, tuleeko siveltimen tasoitusveto ylhäältä alas asti, vaan keskityin enemmänkin saamaan hyvän maalipohjan. Maalista ei tullut lainkaan valumajälkiä, mikä oli todella ihmeellistä.

Alakerran vessan ovi ensimmäisen maalauskerran jälkeen (noin klo 2.00 yöllä)

Työ sujui rivakasti, itse asiassa puolet nopeammin, kuin olin alkuun arvioinut. Eikä aikaakaan, kun ylimmän kerroksen kolme ovea oli jo maalattu ja pääsin siirtymään keskikerrokseen. Muutaman tunnin päästä aloituksesta kaikki ovet oli maalattu ensimmäisen kerran. Nyt ne saivat kuivaa 12 tuntia ja seuraava kerros olisi vuorossa seuraavana päivänä.

Makuuhuoneen ovi ennen ja jälkeen maalauksen.

Aamulla herätessäni ihmettelin, kuinka paljon ovien ilme muuttui jo yhden maalikerroksen jälkeen. Niin valoisaa ja raikasta! Oli aika tehdä toinen maalauskerta. Jälleen parin tunnin kuluttua kaikki ovet olivat siistissä maalissa. Päällimmäisen kerroksen maalipinnan vedin telauksen jälkeen siveltimellä siististi ylhäältä alas, yhdellä vedolla, jotta rajoja tai siveltimen jälkiä ei jää pintaan.


Tyttären huoneen ovi maalattuna.


Lopputulos oli hieno. Maalipinta on kädelle kevyt, jopa silkkimäinen, ja muutaman päivän kokemuksella myös erittäin kestävän tuntuinen - lapset ovat nimittäin jo ehtineet laittaa ovet koetukselle. Jälkeäkään ei ole jäänyt.

Kellarikerrokseen vievä ovi maalauksen jälkeen.

Vielä olisi kellarikerroksen kolme ovea maalattavana. Nyt odotan, että lapset pääsevät jälleen yökylään, jotta äiti pääsee yöllisiin hommiin :)
Kommentit

 1. Meidänkin pitäisi aloittaa liukuovien maalaus. On ollut vain hieman kiirettä, ettei ole ehtinyt. Hyvä tietää, että tuollaista kovaa kulutusta ja pesunkestävää maalia on oviin olemassa. https://www.kabinetti-liukuovet.fi/liukuovet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden naisen armeija19. tammikuuta 2020 klo 0.27

   Juu, tämä maali oli erittäin iloinen yllätys. Jälkeäkään ei ole jäänyt. Tsemppiä teille liukuoviprojektiin!

   Poista
 2. Siistiä jälkeä. Maalaustyöt meilläkin edessä, seinät muuttavat väriään lähiaikoina. Aika tumma ilme tällä hetkellä ja vaaleampaa havitellaan. Olisi kiva saada urakka tehtyä kesään mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden naisen armeija26. toukokuuta 2022 klo 0.12

   Kyllä se niin on, että näin keväällä/alkukesällä on kiva saada paikat kuntoon. Tsemppiä maalaushommiin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com