Puukarmien ja kaappien maalausta

Kohta neljä viikkoa etätöissä ja eristyksissä takana. Pikku hiljaa huomaan, että sellaiset pienet kodin kunnostamispuuhat ovat tulleet kuin varkain jokailtaiseksi toimeksi. Viime viikolla otin työn alle pienten vessojen puukarmien ja peilikaapin maalauksen.


Menneenä kesänä tein ex tempore -ajatuksella kahden pienen vessan faceliftin, mutta näiden vanhojen puuosien maalaus jäi odottamaan parempaa hetkeä. No, nyt sitten koitti oikein hyvä hetki tehdä tämäkin homma loppuun.

Aiemmassa blogissani pääsin jo hehkuttamaan V33-kalustemaalia, jolla maalasin kaikki asuntomme sisäovet. Maalausjälki oli todella kaunis ja itse maali helppo levittää, valumiakaan ei päässyt tulemaan. Niinpä turvauduin taas samaan purkkiin.

Tältä se näytti ennen maalausta: kolhuja, röpelöä ja ruskeaa liimamassaa karmeissa.

Alakerran vessassa lavuaarin takana on puukarmit, ikään kuin siinä olisi joskus aikojen saatossa ollut ovi. Jätin kesän vessaremontissa nuo karmit paikoilleen, koska ne muistuttavat talon historiasta. Seinän mosaiikkilaatan sauma on harmaa, samoin lattia, joten valitsin maaliksi V33-kalustemaalin vaaleanharmaan sävyn. Yläkerrassa samassa kohdassa on tallella vanha söpö (vaikkakin rujossa kunnossa oleva) kaappi, siihen puolestaan valitsin saman maalisarjan valkoisen sävyn.

Yläkerran vessan kaappi ennen ja jälkeen maalauksen.


Alkuun hioin kevyesti pinnan ja pesin vielä vuosien aikana kertyneet rasvat ja liat soodapohjaisella Nitorin maalarinpesuaineella. Suojasin laatat, altaat ja peiliosat maalarinteipillä. Pinnan kuivuttua kunnolla maalasin puuosat hyvällä siveltimellä kahteen kertaan. Yläkerrassa valkoinen maali sai vielä kolmannen kerroksen päälleen. 

Ja täytyy sanoa, että kyllä pienilläkin jutuilla saa aikaiseksi muutosta. Baby steps. Ovathan molemmat vessat nyt paljon viimeistellymmän näköiset.


Pieni homma, iso ilo <3

Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com