Vanhojen pattereiden maalaus

Näinä eristäytymisen ja etätyöskentelyn aikoina alkaa pienetkin epäkohdat kotona häiritä. Niinpä olen ottanut asiakseni joka ilta, työpäivän päätteksi, valita jonkin ehostuskohteen kotioloissa.

Ja mistäpä sitä nainen aloittaisi kuin pattereista! Meidän talossa on vanhanmallisia pattereita joka huoneessa. Ne ovat itse asiassa aika kauniita, mutta niiden pinta on kulunut ja ne näyttävät siten kuluneilta ja kulahtaneilta. Niinpä päätin ottaa muutaman patterin käsittelyyn joka päivä.


Valmis ja maalattu patteri

Pohjatyö, eli pattereiden pesu, oli varmasti se haastavin, sillä kapeisiin väleihin oli hankalaa päästä hinkkamaan likaa pois. Nitorin maalarinpesuaine on tehokas aine ja siitä hyvä, ettei sitä tarvitse  erikseen huuhdella pois. Näin jälkiviisaana olisi pitänyt käyttää myös kodin lapsityövoimaa hyväksi, koska pienet kädet olisivat mahtuneet paljon paremmin patterin väleihin.

Lähtötilanne.

Patterimaaleja on paljon erilaisia. Tällä kertaa päätin käyttää V33-kalustemaalia, joka siis sopii myös pattereiden maalamiseen. Maali on todella kevyt ja helppo levittää, ei tee valumia ja se on vesiohenteinen. Maalin lämmönkesto on jopa +90 astetta, joten se soveltuu hyvin kuumillekin pattereille. Vaikka siveltimellä oli vähän työlästä maalata pikkuruisia välejä, yhden patterin maalaamisessa ei kauan nokka tuhissut. Maali oli pintakuiva tunnissa ja sen piti antaa kuivaa 12 tuntia ennen toista maalikerrosta.

Ensimmäinen maalikerros kuivamassa.

Ja kyllä, pattereista tuli niin raikkaat ja puhtaan väriset, että nyt kelpaa. Pattereita on sen verran paljon, että etenen parin kappaleen iltavauhtia huoneesta toiseen. Pientä jumppaa siis etätyöskentelyn vastapainoksi. Suosittelen!

Tadaa! Valmista tuli, kyllä silmä lepää.Kommentit

 1. Ihana vanha patteri! Meillä vaihdettiin juuri uusiin pattereihin, niin ei tarvitse heti maalata. Voin kuvitella että noihin kapeisiin väleihin on vaikea päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden naisen armeija2. huhtikuuta 2020 klo 11.29

   Juu, näitä pattereita on meillä joka huoneessa. Ne on kyllä aika söpöjä. Vähän hankalaa välien maalaaminen oli, mutta siihenkin lopulta löytyi kyllä tekniikka :)

   Poista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com