Pihan ja talon ulkoremontointia

Kesän aikana, kaiken reissamisen lomassa, on ollut mahdollista tehdä vähän ulkoremontointia ja talon kunnostustoimenpiteitä. Puuhasteluihini ovat kuuluneet mm. ränsistyneen pihavajan maalaus, pihaa kiertävän aidan pesu, sisäänkäynnin maalaus ja ison terassin rakentaminen (terassista on ihan oma bloginsa). Kuulostavat pieniltä puuhilta ja aikaa näihin on mennyt vain vähän, mutta toimenpiteiden jälkeen lopputulokset ovat todella näkyviä. Kuinka palkitsevaa! 😍 




Sisäänkäynnin freesaus

Varmasti näkyvin muutos oli etuoven pieluksien ja rappusten väliosien maalaus. Pidin paljon vanhoista betonipieluksista, minusta ne olivat kauniisti patinoituneet ja pohdin todella pitkään, pilaisinko ne maalaamalla. Häviäisikö pintakäsittelyn mukana vanhan talon henki?  Yhtiössämme oli kuitenkin tehty päätös, että jokainen maalaisi sisääntulonsa eli toimeen oli vaan ryhdyttävä, piti siitä tai ei. 

Sisäänkäynti ennen maalausta. 


Tummanharmaa sokkelimaali oli todella peittävä, kerta maalia riitti hyvin peittämään vanhan pinnan. Samalla kertaa maalasin rappusten väliosat ja sivustat. Aikaa kului kaikkiaan noin kolme tuntia. Täytyy myöntää, että lopputulos oli yllättävän siisti ja huolitellun näköinen. En enää yhtään haikaillut vanhojen reunusten perään.


Sisäänkäynti maalauksen jälkeen.

Pihavajan maalaus


Pihamme sivustalla on vaja, joka rumasta ulkonäöstä huolimatta on oivaa tilaa säilyttää multapusseja, ruukkuja, leikkivälineitä ja ruohonleikkureita. On vaja toiminut viime talvena lukuisten citykanien pesänäkin. Se oli aivan kamalaa ja ihan oma tarinansa, ei siitä sen enempää nyt. Yritän unohtaa painajaisen... 

Pihavaja pesun ja maalauksen jälkeen.

Tässä vajan pintakunnostuksessa käytin kylmästi omasta takaa löytyvää lapsityövoimaa hyväkseni. Tyttäreni rapsutteli sammaleet pois katolta sekä pesi ja jynssäsi lautapinnan puhtaaksi. Maalaukseen käytin varastosta löytynyttä ulkomaalia ja peittävään lopputulokseen tarvittiin kaksi maalikerrosta. On ihana vertailla ennen ja jälkeen -kuvia, ja samalla mietin, että tämä maalausoperaatio olisi pitänyt tehdä jo vuosi (tai kaksi) sitten. 


Pihavaja ennen maalausta.


Piha-aitojen pesu


Aita kiertää ympäri etupihaa.


Etupihaamme kiertää vanha puuaita, joka oli tummunut pahasti. Valkoiseksi maalattu puu oli imenyt itseensä kaikkea mahdollista ja osa pinnoista oli aivan sammaleen peitossa. Joka kerta kun aita osui silmiini, mietin sen maalaamista. Aidan maalausoperaatiosta olisi tehnyt työlään se, että laudat ovat poikkipäin, eli maalaaminen olisi hyvin aikaa vievää, koska leveimmät pinnat ovat ns. sisäpuolella. 

Aita ennen maalausta. Ala- ja sisäosat olivat aivan mustat.


Eräänä kuumana sunnuntai-iltana otin painepesurin käteeni ja aloin pestä lauta kerrallaan aitaa puhtaaksi ennen maalausta. Iloinen yllätys oli, että pelkkä pesu riitti, painepesuri kirkasti kerralla koko laudoituksen hohtavan valkoiseksi ja maalaamista ei edes tässä vaiheessa tarvinnut harkita. Joskus käy näinkin, että suunniteltu homma osoittautuu paljon helpommaksi mitä ennakko-oletus oli. Harvoin, mutta käy kuitenkin!


Yllä videossa näet mitä painepesuri saa aikaan ja kuinka lika lähtee. Ihan lempipuuhia tälläinen, ai että!




Kommentit

  1. On todella kodikkaan näköinen pihapiiri. Me aikoinaan myös haaveiltiin tuollaisesta perinteisestä puuaidasta, mutta sitä ei koskaan hommattu. Nyt olen suunnitellut kivikoriaitaa. Mukavaa kun saa alkaa laittamaan pihaa keväällä, nyt pyhitetään aika suunnittelulle. Tuo teidän pihavaja on ihanan idyllisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden naisen armeija23. tammikuuta 2022 klo 2.50

      Kiitos paljon! Tuo kivikoriaita kuulostaa kyllä hyvältä. Se on vähän vieraampi minulle itselleni, mutta niitä näkee nykyään aika paljon. Ihanaa kevään odotusta sinne ja toivotaan mahtavia pihanlaittokelejä!

      Poista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com