Ulko-ovet vaihtoon!

Tänä syksynä vanhan talorivistömme kaikki ovet menivät vaihtoon. Vihdoinkin. Naapureilta olen kuullut, että viime talvena mm. lumi satoi ovenraoista sisään ja pakkasella viima puhalsi tehokkaasti läpi asuntojen. Ulkonäöltään vanhat ovet olivat aivan karmaisevat, niin ulos kuin sisälle. Olinkin siis hyvin tyytyväinen, että ennen ensimmäistä talvea saimme uudet ovet.


Ovien vaihto itsessään kävi todella sutjakkaasti yhden päivän aikana. Onni oli, ettei vaihtopäivään sattunut sateinen päivä, sillä kaikki ovet irrotettiin ensin kerralla ja sitten yksitellen laitettiin karmit, ovet, tiivistykset ja listoitukset paikalleen.

Etuovi on tässä jo lentänyt pihalle ja oikealla uusi ovi.


Asunnossamme on yhteensä neljä ovea: etu- ja takapihan ovet sekä parvekkeen ja kellarin ovet. Vanha takapihan ovi ei oikein pysynyt kiinni ja kyllä se rumilus pisti koko ajan silmiin remontoitujen pintojen keskellä.

Olohuoneesta avautuva takapihan ovi, ennen ja jälkeen. Uudessa ovessa oli ihana ikkuna, joka toi kivasti valoa sisään.

Vaihtopäivänä, kun miehet aamulla astelivat paikalle ja aloittivat työnsä, oli huvittavaa katsella kun ovi ovelta poistui yksitellen ja lopulta tuuli virtasi valtoimenaan läpi asunnon. Työ eteni nopeasti, mutta sen verran palautetta annoin, että kiinnitettäessä uusia ovia, ensimmäiseksi kannattaisi laittaa alakerran ovet kiinni. Miehet aloittivat nimittäin yläkerran parvekkeen ovesta ja kun sitä pultattiin kiinni, talon rappaukset puhalsivat parvekkeelta suoraan alla olevasta takapihan ovesta sisään. Seisoin siinä sitten imurin kanssa ovella ja yritin mahdollisimman tehokkaasti metsästää pölyä, suojata kaiken roinan lentämistä ympäri ruokailutilaa sekä olohuonetta ja estää roskien leviämistä joka puolelle. Kauhean hyvin en siinä onnistunut, sillä tavaraa parvekkeelta tuli solkenaan.

Karmaisevat vanhat ovet. Vieläkin menee ihan kylmät väreet.


Mutta olipa ihana tunne, kun uuden uutukaiset ovet olivat vihdoin illalla paikallaan. Ilme muuttui sisällä totaalisesti ja oli hienoa, kun ovet oikeasti pysyivät kiinni. Sehän on ihan ovien tehtäväkin.

Oville tuli hintaa noin 1000 euroa/ovi, hinta piti sisällään myös asennuksen, lukot ja sarjoitukset.






Kommentit

  1. Taloyhtiöömme ollaan tänä syksynä asentamassa uusia paloturvallisempia ulko-ovia. Mietiskelin samalla pitäisiköhän vaihtaa muutkin asunnon ovet kun alkavat olla jo aika aikaansa eläneitä. Olisi tosiaan kiva jos ovet ihan pysyisivät kiinni ilman, että aina saa olla riuhtomassa. Ja saisi uutta ilmettäkin asuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden naisen armeija30. heinäkuuta 2020 klo 0.41

      Niin, samalla tulisi kaikki kerralla! Itse uudistin asunnon sisäovet maalaamalla, sekin teki jo ison muutoksen. Tästä operaatiosta on ihan oma bloginsakin: https://yhdennaisenarmeija.blogspot.com/2020/01/sisaovien-maalaus-ja-uudistus.html
      Tsemppiä ulko-oviremonttiin!

      Poista
  2. No mutta hyvältä näyttää lopputulos! Sisareni myös kertoi että heillä ei ovi meinaa millään pysyä kunnolla kiinni. Ovat ulko-ovien huoltoa miettinyt muutenkin, katsotaan täytyykö lähteä vaihtamaan ne kokonaan. Toivottavasti ei. Tosiaan tuo suojaus on kyllä tärkeää, heilläkin on huonekalut sellaisia että uskon että tahtoo pitää ne siistinä. https://www.fenser.com/ovihuolto

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com