Remppareiskana Ella Kannisen kotona

Yhteistyö Teknos Oy:n kanssa/tuotteet saatu.
Kun ystävä pyytää apua, on yhden naisen aika pakata remonttikassi maaliteloilla ja suunnata työmaalle. Tällä kertaa kohteena oli Ella Kannisen Suomi-kodin makuuhuone ja toinen lastenhuone. Suunnitelmamme oli selkeä: tapetit revitään pois, naulanreiät tasoitetaan ja seinät maalataan parilla eri värillä. Myös molempien huoneiden tummat ikkunanpielet hiotaan ja maalataan valkoiseksi.


Remontoitu ja valmis makuuhuone

Lähtötilanne vaikutti kaikin puolin lupaavalta. Seinät oli tapetoitu kymmenisen vuotta sitten ja alla oli siisti maalipohja. Pojan huoneen tapetit lähtivät leikiten ja pääsimme nopeasti tasoittamaan naulanreikiä sekä hiomaan ikkunanpieliä. Fiilistelimme Ellan kanssa tapettioperaation helppoutta, ihanaa kun ei tarvitse repiä postimerkin kokoisia paloja irti!


Tapetin irrottelua ja ikkunakarmien hiomista. Jonkun aikaa saatiin pieni apulainen mukaan.


Onneksi laitoimme Ellan pojan jo toiseen huoneeseen tapettitalkoisiin valmistelemaan seuraavaa kohdetta, sillä siellä odotti sitten se yllätys. Tapetit olivat todella tiukasti kiinni, niin tiukasti, että postimerkin kokoiset palat olivat niitä isoimpia paloja, jotka lähtivät. Päätimme tässä kohtaa jakautua;  Ella poikansa kanssa tapetinirrotuspuuhiin ja minä jäin työstämään lastenhuonetta.


Pari selfietä löytyi kamerarullasta

Seinien maalaus


Pojan huoneeseen valitsimme sinivihreän Teknoksen BIORA 7 seinämaalin sävytettynä sävyyn T1436. Oven puoleisen pitkän seinän maalasimme valkoisen sävyllä T1744.
Ennen maalausta pesimme tapettien alta paljastuneet valkoiset seinäpinnat Rensa Super -maalipesuaineella ja teippasimme katonrajan, lattianrajan ja hiotut ikkunanpielet.


Ensimmäisen maalikerroksen levitys meneillään.


Lastenhuone ennen ja jälkeen.


Vanhempien makuuhuoneen väriksi löytyi Teknoksen kaunis ja murrettu harmaan sävy T1736 , joka sai innoituksensa harmaasta sängynpäädystä. Ovenpuoleinen seinä tässäkin huoneessa sai valkoisen sävyn T1744.

Makuuhuoneen uusi maalipinta tekeillä

Makuuhuone ennen ja jälkeen.

Lounas ennen seuraavaa työvaihetta

Tämä remppakohde oli siitä poikkeuksellinen, että kesken päivää tuli syötyä suussa sulavaa, juuri valmistettua pasta carbonaraa, kun kokkina toimi Ellan italialainen mies Valerio. Tähän asti rempparuokailut kohdallani ovat olleet lähinnä lähikaupan kylmähyllyltä ostettuja muovipakattuja wrappeja, mutta nyt istahdin täydellisesti katetun ruokapöydän ääreen, herkullinen pasta höyrysi ja lasissa kupli kuohuva. Tajunnanräjäyttävää! Työmaaruokailu sai nyt aivan uusia kerroksia.


Pasta carbonara ja lasi kuohuvaa. Perus remppalounas?

Ikkunakarmien maalaus

Huoneiden ikkunanpielet olivat tummaruskeat ja jo alusta asti olimme suunnitelleet niiden raikastamista. Hionnan ja ja pesun jälkeen maalasimme ne valkoisella FUTURA AQUA 3 tartuntapohjamaalilla varmistaaksemme, että lopullinen maalipinta todellakin pysyy ja levittyy kauniisti. Pohjamaalin kuivattua maalasimme ikkunanpuitteet FUTURA AQUA 20 kalustemaalilla, joka oli sävytetty valkoisen seinämaalin mukaisesti sävyllä T1744. Kolmannen maalikerroksen pääsimme maalaamaan seuraavana päivänä, jolloin pinnasta tuli kaunis ja tasainen.



Pesun ja hionnan jälkeen vuorossa oli tartuntapohjamaali.

Lopputulos

Ja kuinka sitten kaikki päättyi? Täytyy sanoa, että ilme muuttui ratkaisevasti molemmissa huoneissa. Lämpöä, kodikkuutta ja tunnelmallisuutta tuli valtavasti ja kunhan Ella saa sisustettua taulut ja hyllyt paikalleen, niin kyllä siellä kelpaa käpertyä sänkyyn uusissa huoneissa.


Käyttämämme Teknoksen maalit ja pesuaineet

Muutama vinkki maalauspuuhiin:

  • Jos tapetti ei lähde helposti repimällä, kastele sitä vedellä suihkepullosta, hetken kuluttua saat lastalla irrotettua nätisti. Jos tapetti on todella kovasti kiinni, myydään kaupoissa ihan tapetinirrotusaineita.
  • Maalarinteippiä kiinnittäessä kannattaa painaa saumakohta kunnolla kiinni. Maalia pääsee helposti teipin alle, jos se on liian löysästi laitettu. Irrota teippi kun maali on vielä vähän märkää. Jos jätät teipin seuraavaan päivään, repii se helposti maalipintaa mukanaan
  • Kun maalaat, muista käyttää reilusti maalia. Eli älä maalaa liian kuivalla maalitelalla, siitä jää ruma pinta, maalia pitää käyttää runsaasti.

Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com