Pari sisustuspoimintaa Lissabonista

Lissabon marraskuussa tekee ihmiselle hyvää. Vaikka olin vain pikaisella työmatkalla ja vietin päivät neljän seinän sisällä, ehdin aamun varhaisina tunteina ja illalla matkalla takaisin hotellille bongata muutamia kiinnostavia sisustusliikkeitä ja inspiroivia kauppoja.

Nämä paperivarjostimet ihastuttivat Roof Design Studion ikkunassa R. Nova do Almada-kadulla.

Yleisesti ottaen portugalilaisten sisustustyyli oli harmoninen ja sävymaailmaltaan rauhallinen, jos verrataan vaikkapa naapurimaa Espanjaan. Sisustusliikkeissä vallitsi vihreän ja ruskean sävyt, maanläheiset ja luonnolliset värit, puun eri muodot, erilaiset heinät ja kasvit, murretut värit. 



Valaisimet olivat leikkisiä ja niihin oli panostettu niin ravintoloissa, kaupoissa kuin hotelleissa. Valaisin näytti olevan yleisesti ottaen se tärkein sisutuselementti ja katseenvangitsija monessa paikassa. Oli ilahduttavaa, että samat lamput eivät toistuneet jokaisessa kahvilassa ja kaupassa. Päinvastoin, joka kerta uudet valaisimet ottivat kulkijan vastaan. 

Nämä valaisimet olivat myös Roof  Design Studion valikoimaa

Tästä valaisimesta pidin todella paljon. Sammaleenvihreä samettinen pinta oli luokseenkutsuva.
Tämä sisustusliike oli valtavassa Colombon ostosparatiisissa.

Omalla jalallaan seisova kirjapidike/hylly on hauska. Se menee pieneen tilaan ja kirjat pysyvät järjestyksessä.



Heiniä, kukkia ja huiskuja, niitä oli joka paikassa.

Erilaisten kauppojen ikkunoissa oli todella hauskoja asetelmia, yksinkertaisia mutta veikeitä. Tämä alla oleva laatikkoasetelma oli erään sukkaliikkeen ikkunassa kävelykatu R. Augustan varrella.



Pienillä kujilla talojen uumenissa oli toinen toistaan houkuttelevampia liikkeitä. Ja niistä löytyi aivan kaikkea, valikoimassa olivat iloisesti sekaisin vaatteet, ruokailuvälineet, ruokatarvikkeet, huonekalut ja sisustustuotteet. Näitä trendikkäitä "sekatavarakauppoja" oli todella paljon.

Tämä liike löytyi Bairro Alton alueelta.

Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli Rossio-aukion laidalla oleva sardiinikauppa. Kyllä, sardiinikauppa. Kun astelin sisään, tuntui kuin olisi astunut huvipuistoon tai vanhan ajan lelukauppaan. Värikkäät sardiinipurkit oli järjestetty väreittäin, niitä oli maailmanpyörässä, seinillä ja hyllyillä. Täytyy sanoa, että sardiinipurkit näyttivät niin houkuttelevilta, että olin valmis ostamaan noita 10 euron purkkeja ihan siitä hyvästä, miten kauniilta ne näyttivät (vaikka meillä ei kukaan sardiineja syö). Purkkeja oli myös vuosiluvuittain, näin ollen olisi mahdollista ostaa esim. oman syntymävuotensa purkki.

 

The Fantastic World Of Portuguese Sardines -liike Rossio-aukion laidalla



Olen jo aikaisemmin kertonut heikkoudestani vanhoihin metallisiin autoihin ja mikä on sen parempi paikka ihastella vanhoja söpöjä liikennevälineitä kuin Lissabon. Vähän jäi kaihertamaan, etten metallista keltaista raitiovaunua sitten tullut hankkineeksi lastenhuoneen autohyllylle... 



Laatat, laatat, laatat


Ja ne laatat! Otin varmasti sata kuvaa toinen toistaan upeammasta talosta, joiden seiniä koristivat portugalilaiset laatat. Miten ne voivat olla niin kauniita? Varmaan monella muullakin iskee valtava laattahimo ulkomaanmatkoilla, mutta onneksi niitä ei ole mahdollista kanniskella matkalaukussa kotiin asti. 





Time Out Market on hyvä ruokailukohde

Loppuun vielä ruokapaikkasuositus. Time Out Market Cais do Sodré -metroaseman vieressä oli huikea. Yksi valtava halli täynnä pitkiä pöytiä ja kymmenittäin ravintoloita ympärillä, joista ihan jokainen löytää ruokaa omaan makuunsa. Ihmisiä oli valtavasti ja paikkoja piti etsiä jonkun aikaa, mutta jos omaat haukankatseen, niin tässä tuolileikissä siitä on hyötyä.



Time Out Marketin viereisessä korttelissa oli upeasti valaistut rakennukset ja bilemeininki savukoneineen kaikkineen. 






Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com