Olohuoneen muodonmuutos

Olohuone on keittiön ohella yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Olohuoneessa käydään perheen keskustelut, vietetään viikonloppuiltaa yhdessä, kestitään vieraita ja ollaan muutenkin ikään kuin kodin "ytimessä". Olohuone toimii perheen päämajana, siellä nauretaan, itketään, setvitään asioita, se on yhteisten muistojen syntysija. Siksi se myös on usein se rakkain huone kodissa ja siihen pitää panostaa.



Talomme olohuone ja ruokailuhuone on samaa yhtenäistä tilaa, jonka pitkä ikkunaseinä valaisee tasaisesti. Kun saavuin ensimmäistä kertaa asuntoon, tila tuntui ikkunapinnasta huolimatta jotenkin pimeältä, kolkolta ja tunkkaiselta. Tummunut mosaiikkiparketti ja likaisen valkoiset seinät voimistivat tunnetta. Olohuone olikin ensimmäinen huone, jonka halusin pikaisesti kuntoon.


Olohuone ennen (vas.) ja parin maalikerroksen jälkeen odottaen vielä uusintamaalausta.

Tällainen siitä sitten tuli

Olohuoneeseen, niin kuin talon muihinkin huoneisiin, tein aivan ensimmäiseksi lattian hionnan ja maalauksen. Täältä voit lukea tarkemmin, mutta hioin kolhiintuneen ja tummuneen mosaiikkiparketin ja maalasin kolmeen kertaan. Reikäiset ja likaiset seinät tasoitin ja maalasin.


Ruokahuoneen pääty. Lattia hiottuna ja maalauksen jälkeen.

Päätyseiniin pohdin pitkään tapettia, mutta lopulta ne saivat ylleen vain vihreän maalin. Täytyy sanoa, että en ole ikimaailmassa ole käyttänyt vihreää seinissä, laatoissa tai sisustuksessa ylipäätään, mutta nyt se jotenkin vaan tuntui niin oikealta. Tikkurilan maalikartan sävy "Jade" osui heti silmiini ja sen sitten lennosta valitsin. Valkoisen sävy puolestaan on Tikkurilan maalikartan "Talvi".

Ruokailutila


Toisessa päässä pitkää huonetta on perheemme ruokailutila. Iso Askon Country-sarjan vaatekaappi toimii tätä nykyä keskellä seinää astiakaappina. Rakensin sinne hyllyt leveistä puisista leikkuulaudoista ja kasasin niille paremmat astiastot, ruukut, maljakot, kipot ja kupit. Kaappi vetää hurjasti sisäänsä tavaraa.

Ruokahuoneen pääty valmiina.

Suurikokoinen kello kertoo lapsille milloin on aika lähteä kouluun tai iltaisin nukkumaan. Hassua muuten, että kaikki talomme kellot jätättävät. Kelloissa ei ole tähän asti ollut mitään vikaa, mutta jokaikinen kello jätättää tässä talossa noin parikymmentä minuuttia. Siirtelen aamuisin viisarit oikeaan asentoon, mutta illan tullen taas ollaan ajasta myöhässä. 


Entisestä vaatekaapistani tuli tilava astiakaappi. Pieni vanha pöytä on kirpparilöytö.

Olohuoneen pääty


Toisessa päässä on olohuoneelle tilaa. Seinäsyvennys kätkee piiloon television, tilaan vähän liian suuri Iskun sohva ottaa syleilyynsä kaikki kolme lasta iltaisin ja nettikirpparilta hankittu puusepän tekemä pöytä toimii milloin iltapalapöytänä, milloin lautapelien tai kynttilämeren alustana. 




Yhden seinän peittävä lasiovinen kirjahylly on sekin löytö nettikirpparilta vuosien takaa. Kaikki muut valkoiset massiivipuukalusteet olen aikoinaan ostanut Askosta. Valitettavasti tätä Country-sarjaa ei ole enää vuosiin valmistettu, mutta olen satunnaisesti törmännyt verkossa sarjan kalusteiden myynti-ilmoituksiin, ja mm. olohuoneen sivupöydän löytänyt sattumalta sitä kautta.


Sivupöydällä polttelemme usein kynttilöitä tai teemme majakoihin erilaisia kukka-asetelmia.

Pentikin rottinkituolit ovat vähän reissussa rähjääntyneet, mutta paras paikka lukea aamun Hesari.

Valaisimet tuottavat minulle eniten päänvaivaa. Se on musta pisteeni ja aiheuttaa harmaita hiuksia. On jotenkin todella vaikeaa löytää oikeanlaisia valaisimia, jotka kuitenkin sopivat toistensa kanssa samaan tilaan. Jopa tuskastuttavan vaikeaa. Pentikin pöytälamput ovat kulkeneet matkassani jo vuosia. Sohvapöydän päälle haaveilen Artekin Mehiläispesää ja ruokapöydän ylle useampia Artekin Golden bell -valaisimia valkoisen värisenä. Mutta ennen kuin suunnitelmani joskus toteutuvat, on mentävä näillä olemassa olevilla väliaikaisilla ratkaisuilla ja haaveiltava vaan.









Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com