Sauna kuumaksi!

Nyt kun syksy ja sateet saapuivat, alkaa saunalle olla taas käyttöä. Jos totta puhutaan, en ole koskaan ollut mikään saunaihminen ja tuntuukin vähän hassulta, että juuri minulla on hulppean tilava saunahuone. Pitkille lauteille mahtuu helposti makaamaan kolme lasta (ilman tappelua siitä, kuka saa paikan,  halleluja!) ja jos on enemmän porukkaa kylässä, istumaan mahtuu noin kymmenkunta takapuolta. Että tervetuloa vaan meille saunomaan!

Harvian kiukaassa riittää kiviä.

Sauna- ja pesutilojen remontti 

Sauna ja pesuhuone ovat ainoat tilat, jotka on remontoitu talon entisen asukkaan toimesta. Pesutilat sijaitsevat kellarikerroksessa ja vaikka huonekorkeus on suhteellisen matala, vain 220 cm, on kylppäri tilavan tuntuinen. Ihanaa on, että pesuhuoneesta löytyy myös wc-istuin, koska poikien huone, "man cave", on pohjakerroksessa. Heidän ei tarvitse siis kavereineen juosta yläkerroksiin, kun hätä iskee.

 

Saunatyynyjä on kaikille, osa niistä on lasten itse tekemiä.

Suihkutilan isommat seinälaatat on ladottu vaakasuuntaan ja lattia laatoitettu harmaalla peruslaatalla (10x10 cm). Kattopaneelit on maalattu tummaksi. Sauna on yleisilmeeltään tumma, mikä tekee siitä tunnelmallisen. Valaisimia on lauteiden alla kaksi. Tila on kyllä sen verran iso ja tummanpuhuva, että kolmaskin valaisin olisi voinut tulla kyseeseen.


Pesuhuoneen valaistus toimii automaattisella liiketunnistimella. Joskus, kun sattuu unohtumaan ajatuksiinsa suihkussa tai istuskelee pidempään saunassa, valot sammuvat automaattisesti. Alkuun oli vaikea muistaa, että kättä heilauttamalla valot syttyvät jälleen. Varsinkin meidän perheen pienin koki jännittäviä hetkiä, kun kerran seisoi suihkussa itsekseen valojen sammuessa. Kauhistuneen huudon seurauksena juoksin hätiin ja siellä pikkuinen seisoi pilkkopimeässä suihkussa täysin hievahtamatta. Vähän pelottava hetki hänelle, mille kyllä nykyään jo nauramme yhdessä.

Suihkunurkkaus 

Pesuhuoneen ehdottomasti hauskin elementti on korillinen kylpyankkoja. Olen ostanut tuon korin ankkoineen noin 15 vuotta sitten kirpputorilta ja täydentänyt valikoimaa aina kun uusia ankkahahmoja on tullut eteen. Jokainen meidän lapsista on niiden kanssa rakentanut omat kylpyammeleikit vuosien varrella. Ja täytyy myöntää, että kyllä ne saavat aikuisetkin leikkimään ja hymyilemään, ihan todistetusti.







Kommentit

  1. Todella hieno lopputulos! Naapuri myös kertoi, että heillä saunaremontti tulossa. Kovasti odotamme, että pääsemme katsomaan lopputulosta. Meilläkin kun se on haaveissa. Mukava saada inspiraatiota.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com