Uuden kodin remontti 7/10: Keittiön ja makuuhuoneen tapettivalinnat

Kaupallinen yhteistyö Seinäruusu-tapettikaupan kanssa.
Jos johonkin olen heikkona, niin tapetteihin ja laattoihin! Molempien materiaalien avulla saa vaihdettua huoneen tunnelman pienellä vaivalla. Tapetointi on laatoitusta kevyempi tapa uudistaa ilmettä ja mielestäni sitä pidetään välillä aivan turhaan hankalana tai vaivalloisena työnä. Kun muutaman seinän on tapetoinut, saa jokainen aika äkkiä jujun päästä kiinni. Se jälkeen pitää vain harjoitella ja ottaa työn alle uusia seiniä, sillä sitähän jokainen kädentaito harjaantuakseen vaatii.

Tapetoimalla saa aikaan ison muutoksen, vaikka itse alue olisi vain pari metriä leveä.

Tapetin valinta

Itse suosin usein kodissani tapetteja, jotka sopivat sen hetkisen talon tai asunnon ikään ja henkeen. Mökillä, 1930-luvun vanhassa talossa, suosin aikoinaan vain perinteisesti valmistettuja paperitapetteja. Silloin oli ensisijaisen tärkeää pitää rakenteet hengittävinä ja tehdä valinnat talon rakennustapaa kunnioittaen. Kaupunkikodeissa puolestaan on ollut käytössä niin paperi- kuin kuitutapettia, ihan fiiliksen mukaan. Värimaailma ja tapetin kuosi on ollut tällöin enemmän valintaan vaikuttava tekijä kuin tapetin valmistustapa.




Uuden kodin pieni makuusoppi


Kuten aiemmassa blogissa kerroin, tein uudessa kodissamme remontin, jonka lopputuloksena yhden makuuhuoneen asunnosta muotoutui kolmen (tai lähes neljän) makuuhuoneen asunto. Lohkoin tuon yhden valtavan makuuhuoneen kahdeksi erilliseksi tilaksi. Uusi rakennettu väliseinä erottaa huonejärjestyksesssä yhden normaalin kokoisen makuuhuoneen ja toisen pienemmän tilan, johon mahtuu myös iso sänky. Tämä kolonen saisi toimia jonkin aikaa yhtenä makuusoppena. Tulevaisuudessa se voisi toimia vaikka työtilana tai siihen voisi rakentaa  kirjastohuoneen

Kuvassa vasemmalla (yläkulmassa) lähtötilanne ja oikealla (vasen yläkulma) remontin jälkeinen tilanne.



Makuusoppi, johon sänky asettui, kaipasi taustalleen jonkin herkullisen tapetin. Ihastuin Asperia Art Deco -tapettiin heti ensisilmäyksellä - se oli saatava uuteen kotiin. Vaikka tapetoitavaa ei ollut kuin muutama metri, yhden seinän kokoisena katseenvangitsijana tapetti toimii ehkä paremmin kuin vaikka koko huoneen peittävänä seinämattona.




Tältä huone näytti ennen väliseinää, parketinhiontaa, maalausta ja tapetointia.


Uuden keittiön suunnittelu lähti tapetinpalasta

Uskotko, jos kerron, että koko meidän keittiön suunnittelu on lähtöisin tapetista? Kyllä. Tämä alla kuvassa näkyvä ihana Caselion Mayotte -tapetti oli löytö aikoinaan internetin syövereistä ja olin sen tallentanut arkistoihini "seuraavana potentiaalisena keittiötapettina".

Tapetin alareunaa suojaa 20 cm korkea kvartsitasonosto.



Lopulta tapetti määritteli koko keittiön: sen värisävyn, tason, hanan ja jopa ruokailutilan kalusteet. Halusin tapetille suuren huomioarvon ja näin ollen jätin pitkältä seinältä myös yläkaapit kokonaan pois. Tuollaisena valtavana seinänä tapetti pääsee oikeuksiinsa.

Tapetti on pyyhittävä, joten pienet roiskeet saa helposti pyyhkäistyä pois, eikä erillisiä lakkakerroksia tarvita tapetin päälle. Jos pinta olisi huokoinen, silloin lakkapinta olisi välttämätön.




Halli ennen lattiakäsittelyä, maalausta, tapetointia ja keittiökalusteita.


Täytyy myöntää, että alkuun vähän jännitti, miltä iso lähes viisimetrinen seinä, joka kohoaa lähes kolme metriä ylöspäin, näyttäisi pelkän tapetin kanssa, mutta joskus on pakko ottaa riskejä. Jos lopputulos olisi niin sanotusti "liikaa" ainahan tapetin saisi pois ja tilalle toisen kuosin, maalatun seinän tai vaikka yläkaapit.

Tapetti näytti vielä paremmalta, mitä ennakkoon kuvittelin. Edelleen on pohdinnassa, laitanko takaseinälle hyllyjä vai en. Juuri nyt tuntuu siltä, etten halua liikaa asioita häiritsemään, vaan pidän tilan mahdollisimman ilmavana.

Seinäruusu on Suomen suurin tapettikauppa


Seinäruusu on täyden palvelun tapetti- ja kangaskauppa, joka on palvellut asiakkaita jo kaksikymmentä vuotta Tampereen Kalevassa. Nykyinen omistaja Virpi Jaakola on pitänyt liikettä jo kahdeksan vuoden ajan.

Molemmat yllä mainitut tapetit tilasin liikkeen kautta ja ne tulivat minulle nopeasti postitse. Virpi auttaa myös laskemaan tapettirullien menekin ja on muutenkin apuna, jos mitä tahansa tukea valinnoissasi kaipaat.

Seinäruusulla on jopa 80 eri valmistajan tapettimallistot, joten valinnanvaraa riittää ja kenenkään ei varmasti tarvitse lähteä tyhjin käsin pois. Lisäksi liikkeestä saa myös tapetointipalvelua, sisustussuunnittelua ja ompelupalvelua.

Virpi Jaakola pyörittää Seinäruusu-tapettikauppaa kivijalkamyymälässä Tampereella ja lisäksi tietenkin verkossa.






Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com