Uuden kodin remontti 6/10: Liesituulettimella integroitu induktioliesi on keittiön fiksuin keksintö

Kaupallinen yhteistyö Savo Design & Technic kanssa.
Kerroin aiemmassa blogissani keittiön siirrosta, sen suunnittelusta ja remontista, mutta yksi asia keittiössäni on ylitse muiden, nimittäin liesituulettimella integroitu induktioliesi BORA M Pure.

Tämän ainutlaatuisen laitteen ansiosta sain tehtyä keittiön siirron paljon vaivattomammin, koska liesituulettimen poistoilmaputkea ei tarvinnut vetää katonrajassa ja siten laskea tulevan keittiön kattoa. 

Toiseksi, sain juuri sen näköisen keittion kun halusinkin, eli ison tapettiseinän ilman yläkaappeja tai seinällä olevaa liesituuletinta. Tässä ei tietenkään ole vielä kaikki. Koskaan ennen meillä ei ole tuoksunut ruuan käryt niin vähän kuin nyt, eli liesituulettimen imuteho on ihan omaa luokkaansa.

Liesitaso on upotettu kvartsitasoon saumattomasti ja ilman mitään pykälää, ja siten kokonaisuus näyttää tyylikkäältä.

Induktiolieden ominaisuudet

BORA M Puressa on oikealla puolella kaksi rajatonta induktiotasoa. Tämä tarkoittaa sitä, että oikealla puolella voi pitää vaikka koko alueen kokoista pannua ja se lämpenee tasaisesti. Itse käytän BORA-grillipannua, jolla valmistuu niin grillattavat herkut kuin letutkin nopeasti. Vasemmalla puolella olevat keittotasot sopivat pienemmillekin pannuille. Kuitenkin halutessaan liedellä voi samanaikaisesti valmistaa neljällä 24 senttisellä pannulla ruokaa. Liesitasojen lämpötilan säätäminen tapahtuu vaivattomasti pystysuuntaisella säätimellä.

Lieden toimintoja ohjataan kosketuksella edessä olevalla liu'utettavilla säätimellä.

BORA-grillipannu on meillä käytössä usean kerran viikossa.


Integroitu huoneilmaan palauttava liesituuletin

Minulle keittotasoon integroitu liesituuletin on käänteentekevä parannus arkeen ja en varmasti enää koskaan tule palaamaan (ainakaan vapaaehtoisesti) seinälle asennettavaan liesittulettimeen. BORA M Puren tuulettimen ääni on hiljainen, mutta imuyksikön teho aivan omaa luokkansa verrattuna edellisissä kodeissa olleisiin liesituulettimiiin. Liedessä on myös mahdollista antaa tuulettimen hoitaa automaattisesti tehovalinnat. Tuuletin on todella helppo myös puhdistaa: osat napataan vain irti ja laitetaan astianpesukoneeseen. Myös aktiivihiilisuodattimen vaihto on ihan lastenleikkiä. Tuntuu, että kerrankin kaikki on todella loppuun asti mietitty.

Ruokien höyryt ja hajut eivät edes pääse nousemaan huoneilmaan, kun ne on jo imaistu tuulettimeen.


Valkoinen komposiittiallas 

Keittiössäni on lieden ja grillipannun lisäksi myös muita Savon tuotteita. Valkoinen komposiittiallas oli listallani ihan alusta lähtien, koska halusin altaan sulautuvan valkoiseen kvartsitasoon mahdollisimman hyvin. Lisäksi toive oli saada allas kiinnitettyä tasoon altapäin. Valkoinen Vaala-allas on tyylikäs ja vähäeleinen, mutta silti tarpeeksi tilava meidän kolmen lapsen perheeseen.



Pienet jutut ovat piste i:n päällä

Yksi Savon loistava keksintö on silikoninen rullamatto, joka on meillä ihan jokapäiväisessä käytössä niin tason päällä, liedellä kuin pesualtaan pohjalla. Rullamatto suojaa altaan pohjaa kolhuilta ja sopii laskualustaksi kuumille astioille. Se on myös kevyt ja äärettömän helppo levittää. Eikä rullamatto käy ikävästi silmään, vaan sopeutuu ympäristöönsä - aivan kuin se kuuluisi siihen, missä se kulloinkin on. Koska matto on silikonia, voi sen pestä huoletta astianpesukoneessa.

Silikoninen rullamatto on juuri altaan pohjan kokoinen, mutta toimii hyvin myös tasolla ja lieden päällä.

Rullamatto menee nimensä mukaisesti rullalle ja pieneen tilaan. 


Savo Design & Technic on vuonna 1982 perustettu perheyritys, jonka pääpaikka sijaitsee Vantaalla. BORA keittotaso-liesituulettimet lanseerattiin Suomessa jo yli kymmenen vuotta sitten, yrityksen 30-vuotisjuhlissa.

Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com