Uuden kodin remontti 5/10: Pesuhuoneen uudistus

Kaupallinen yhteistyö FM Mattssonin (Damixa ja Morakanssa. 

Pesuhuone oli meidän uuden kodin heikoimpia lenkkejä ja sille oli ehdottomasti tehtävä remontissa jotain. Rumat lattialaatat ja viimeisiään vetelevät kalusteet oikein kruunasivat jo muutenkin ankean vessan vaikutelman. 

Putkiremontti olisi seuraavan kymmenen vuoden sisällä edessä, joten päätin kohentaa pesuhuoneen ilmettä mahdollisimman pienin ja kevyin toimenpitein. Olisi järjetöntä tässä vaiheessa lähteä uusimaan koko kylppäriä vesieristeitä myöten. Päätin panostaa erityisesti kalustukseen sekä valaistukseen ja niiden avulla kylppärin ilme muuttuikin lopulta merkittävästi.


Moran valopeili, malja-allas sekä Mora INXX II -hana bideellä toimivat hienosti yhteen.



Damixan Silhouet-suihkusetti tuo pientä luksusta suihkutteluun.


Vanha kylppäri näytti näin hurmaavalta ennen remontin alkua.

Ja tässä uudistuksen jälkeen.

Pesuhuoneen katto ja valaistus

Kun vanhat kalusteet oli purettu pois, oli vuorossa sisäkaton lasku. Remontissa keittiö siirrettiin kylppärin seinän toiselle puolelle ja näin olleen vesi- ja viemäriputkien lisäksi myös ilmanvaihtokanava piti tuoda kylpyhuoneen puolelle katonrajaan. Kattoa siis laskettiin putken verran alaspäin ja samalla levyyn upotettiin märkään tilaan sopivat spottivalot, joiden avulla pesuhuoneeseen saatiin parempi valaistus.


Kostean tilan spottivalot tuovat kunnon valon pesuhuoneeseen.

Lattian laatoitus

Kun katto oli valmis, oli lattian vuoro. Vaikka lattialaatat olivat rumat, ne olivat hyvin alustassaan kiinni ja taloyhtiön lupa päällelaatoitukseen oli olemassa. Löysin aivan ihanan 60 x 60 cm laatan, joka sopi täydellisesti asunnon värisävyjen kanssa. Laattojahan ei siis tarvittu kuin yhdeksän kappaletta, joten suuren suuresta hommasta tai kustannuksesta ei ollut kyse.


Suttuiset ja vanhat lattialaatat ennen remonttia.

Uudet lattialaatat laitettiin vanhojen päälle, koska putkiremontti olisi jossain vaiheessa ajankohtainen.


Suurin muutos tehtiin kalusteilla

Uusin remontissa kaikki pesuhuoneen kalusteet aina wc-pönttöä myöten. Minulla on pitkään ollut haaveena saada hanat ja suihkukalusteet harjatun messingin värisenä, ja nyt toive vihdoin toteutui.

Pesuhuoneen allaskaapin päälle valikoitui Mora INXX II -hana bideellä ja suihkunurkkaan Damixan kaunis Silhouet-suihkusetti. Messinkiset pyyhekoukut ja vessapaperiteline löytyivät seinille samaan sarjaan. Suihkunurkkaan tilasin vielä Hietakarin taittuvan suihkuseinän, joka pitäisi vesiroiskeet aisoissa. 

Uuden vetolaatikollisen allaskaapin päälle asennettiin upea Moran Lava I malja-allas ja seinälle saman valmistajan pyöreä Mora Cava I -valopeili. 


Allaskaappi kahdella laatikolla tilattiin Kehäkalusteelta.

Taittuvan suihkuseinän saa kätevästi taiteltua seinän viereen.


Hanasta piti ottaa korkeampi malli, kun valitsin tason päälle malja-altaan.






Hassua, mutta uudistuksen jälkeen vanhat seinälaatat näyttivät... noh, jos ei ihan uusilta, niin ainakin tosi siisteiltä!






Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com