Ekologiset pesuaineet

Yhteistyössä Gaarnan kanssa/tuotteet saatu.
Myönnän, olen himosiivoaja ja putsaaja. Kun pää on välillä tulipalokiireen ja työasioiden suhteen yhtä sekamelskaa, on ihanaa, että edes jokin asia maailmassa on järjestyksessä ja ojennuksessa, kuten oma koti. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa laitan lasten jäljiltä kaikki paikat tiptop-kuntoon, keittiön puhtaaksi ja sohvatyynyt ojoon. On palkitsevaa herätä aamulla siistissä kodissa.




Koska pyykkikone ja astianpesukone pyörivät päivittäin, olen alkanut kiinnittää huomiota ekologisiin valintoihin ja sitä kautta myös pesuaineisiin, joita käytän. Gaarnalla on käsintehtyjä, ympäristöystävällisiä ja vegaanisia pesuaineita, joihin olen hurahtanut aivan täysin. Tuotteet ovat todella riittoisia, eikä koko ajan tarvitse olla ostamassa uusia paketteja, kuten supermarkettien pesuaineita käytettäessä.

Merituuli-pesujauhe on tällä hetkellä suosikkini.

Pyykinpesuun käytän pesujauheita, jotka eivät sisällä liuottimia vaan ainoastaan luonnollisia ainesosia. Ruokalusikallinen riittää 5 kilon pyykkimäärään, joten pussit ovat todella riittoisia. Tuoksuissa on mistä valita, mutta myös hajusteetonta tulee aika ajoin käytettyä. Huuhteluaineena käytän etikkahuuhdetta, joka poistaa pyykeistä pesuainejäämät, jättäen ne pehmeiksi ja vähentäen sähköisyyttä.

Konetiskitabletit ovat kuin karkkeja.

Konetiskiainepalat muistuttavat karkkeja. Välillä niitä ei raaskisi käyttää, mielummin vaan ihailla. Zero Waste -tiskisaippuaraasteesta tehdyissä paloissa on hyödynnetty saippuoiden ja shampoopalojen kantapalat, joita muodostuu pakkaamisen yhteydessä. Tiskipalojen sisältämät eteeriset öljyt ja mica-pigmentit ovat luonnonkosmetiikkalaatuisia.

.

Shampoopaloja meillä on useita. Lapsilla on jokaisella omansa ja niitä voi vaihdella,
minkälaista lopputulosta milloinkin toivoo.



Kommentit

  1. Ihanaa, et konetiskiaine voi olla kivan näköistä. Ja ekologistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden naisen armeija28. helmikuuta 2020 klo 7.26

      Todellakin. Nuo ovat niin söpöjä.

      Poista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com