9 erilaista tapaa säilyttää kirjoja

Kirjat ja kirjahyllyt, nuo muuttourakoiden painajaiset!
Niitä tulee raahattua perässä kodista toiseen, kirjakasoja kertyy sinne sun tänne, eikä niihin ehdi ruuhkavuosina kummoisemmin keskittyä. Sitäpaitsi remontoidessa äänikirjat ovat huomattavasti käytännöllisempiä. Kaikesta huolimatta kirjahylly on meidän olohuoneen kunkku! Olen kerännyt tähän blogiin yhdeksän erilaista kirjahyllyratkaisua, jotka ovat sopivassa ympäristössä ilo silmälle.

1. Kirjahyllyni on ratkaisevasti tyhjentynyt viime muutossa. Hylly on kirpparilöytö, josta en ikinä luovu.

Meidän perheessä on aina arvostettu kirjoja. Äitini on ollut kirjojen hamstraaja. Vaikka hän ei ole edes lukenut kaikkia kirjojaan, muistan pienestä pitäen kuulleeni kirjojen sivistävän jo pelkällä läsnäolollaan.


2. Kirjakauppoihin ja kirjastoihin on viime vuosina ilmestynyt kirjakuusia

Sisareni, kirjojen parissa työskennelleenä ja niiden suurkuluttajana, on puolestaan täyttänyt asuntonsa kirjoilla, niitä on aivan joka puolella: pöydillä, hyllyillä, ikkunalaudoilla, seinillä. Kun hän menee kylään, suuntaa hän ensimmäiseksi tutkimaan asunnon kirjahyllyn, tekemään tulkintansa hyllyn omistajasta kirjavalikoiman perusteella. Joka joulu ja syntymäpäivä saan näiltä rakkailta perheenjäseniltä lahjaksi kirjoja. Paljon kirjoja.

3. Siskon asunnossa kirjoista on tehty jopa ikkunalaudat. Alla on pyörät, joten niitä voi liikutella,


Kuvahaun tulos haulle kirjahyllyt
4. Leijuvat kirjat, näitä voisi laittaa mihin tahansa huoneeseen. Lisätietoja: suomikoti.fi

Olen siis ollut pakotettu (sukurasitteena) elämään kirjojen keskellä. Myönnän, että olen viime vuosina vaivihkaa pyrkinyt niitä vähentämään, ihan fyysisen painolastin vuoksi. Viimeisimmän muuton yhteydessä siskoni otti minulta vastaan kahdeksan laatikollista kirjoja.



5. Kirjapuu, mikä katseenvangitsija! Lisätietoja: etsy.com

Kirjahylly on usein ollut kodissani olohuoneen koristus. Se upein ja komein. Kun monissa perheissä televisio, se iso screeni, ottaa paraatipaikan, meillä se on aina ollut kirjahylly. Telkkari on laitettu mielummin vähän piiloon.

6. Boknäsin karusellihylly, kompakti ja nätti. Lisätietoja: Bendo.fi

Vaikka konmarituksen hengessä puhutaan paljon tavaroiden luopumisesta, niin tiesitkö, että ei itse Marie Kondokaan suosittele kirjojen hävittämistä. Ne kun tuottavat iloa!

Samaan aikaan Kirjakauppaliiton tekemän tutkimuksen mukaan 85% suomalaisista lukee kirjoja mielellään tai erittäin mielellään. Se on myös suosituin ajanviettotapa ja varsinkin 20-39 -vuotiaiden naisten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Tämä tieto oli minulle itselleni aikamoinen yllätys.

Olohuone
7. Oma kirjasto olisi ihana <3 Lisätietoja: Kaluste10.fi

Joten, vaikka en ruuhkavuosiltani ja kolmen lapsen arkirumban keskellä juuri nyt ehdi (tai malta) kirjojen kanssa kauheasti viettää aikaa, kiikutan niitä kiltisti mukanani, asettelen ne valtavaan kirjahyllyyni olohuoneen pääseinälle ja annan niiden muistuttaa olemassaolollaan minulle tärkeistä asioista (ja annan niiden sivistää minua pelkällä läsnäolollaan).

8. Kirjahyllytapetti on myös mahdollinen tunnelman luomiseen, jos kirjoja ei ole. Lisätietoja: Photowall.fi


Kuvahaun tulos haulle bookshelf
9. Kirjahyllytorni. Lisätietoja: Stickley.com

Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com