Kirppisaarteita ja addiktioita

Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana hurahtanut toden teolla nettikirpputoreihin, huutokauppoihin, tori.fi-palveluun ja perinteisten kirpputorien kiertelyyn. Kolmen lapsen äitinä en  millään haluaisi enää ostaa uutta tavaraa, jos on mahdollista löytää hyväkuntoista ja kierrätettyä. En halua kuormittaa tavaralla kyllästettyä maapalloa yhtään enempää. Huolestuneena pohdin lasteni tulevaisuutta, millaisessa maailmassa he aikuisuutensa viettävät ja omat lapsensa kasvattavat. Koska tunnen suurta tuskaa uusista tuotteista (jotka niin usein lopulta jäävät aivan liian vähälle käytölle), olen päättänyt aina ensin tutkia, löytyisikö asioita kierrätettynä.


Vanha ja todella painava keittiövaaka löytyi itsepalvelukirppikseltä kympillä.

Kirppiskärpäsen purema

Erilaisten sivustojen selailu tai kirpputoreilla haahuilu ei ole kuitenkaan vain sitä, että löydän hyväkuntosia ja hyödyllisiä asioita omiin tai lasteni tarpeisiin. Tämä harrastus aiheuttaa nimittäin todella vahvan onnistumisen tunteen ja jopa addiktion! Keräilijä ja saalistaja minussa herää: haistelen, vainuan, etsin, kiertelen ja lopulta haukan katseellani löydän helmen! Pienen ottelun (tinkimisen) jälkeen vien saaliin luolaani, palkinto on lunastettu. Ja jokaisen onnistumisen jälkeen olen entistä valmiimpi seuraavaan kierrokseen. Ai että!

Tarjotin, joka toimii vain koristeena, hinta taisi olla 3 euroa.

Meidän kodin löytöjä

Voin sanoa, että kotini sisustus on 80-prosenttisesti tehty kierrätyslöydöillä. Olen ostanut lähes uusia tavaroita nettikirppikseltä tai huutokaupasta, löytänyt uusia osia huonekalusarjaani, jonka tuotanto on jo aikaa sitten lopetettu. Vanhoja elämää ja tarinoita sisältäviä esineitä. Ja tietenkin huonokuntoisia vanhoja lipastoja, kaappeja ja pöytiä, jotka olen itse kunnostanut ja maalannut. On ihanaa, että voin antaa uuden elämän kalusteelle, jolla on 60 vuotta elettyä elämää jo takana. Samaan hengenvetoon voin sanoa, että en tunne minkäänlaista tuskaa tavaroiden luopumisesta. Koska olen ne ostanut käytettynä ja edullisesti, pystyn laittamaan ne kiertoon yhtä nopeasti kun hankinkin. Keräsin tähän blogiin muutamia esimerkkejä, mitä kaikkea ja millä hinnalla olen löytänyt.

Tämän työpöytäsetin bongasin Torista. Satasen siitä maksoin ja iloitsen omasta työpisteestä joka ikinen päivä.

Huonekaluja

Olohuoneeseen olen tehnyt useitakin hankintoja, joista olen todella tyytyväinen. Vanhan pyöreän pöydän sain kahdella kympillä ja olohuoneen puusepän tekemän sohvapöydän kympillä. Vaikka välillä tuntuu, että sohvapöytä on hitusen liian iso, toimii se niin monenlaisena alustana, etten ole sitä lähtenyt vaihtamaan. Tv-taso, iso valkoinen apteekkarin lipasto, lähti satasella ja Pentikin rottinkituolit parilla sataa koko setti.


Kirjahylly on yksi hyödyllisimmistä löydöistäni, vaikka muuttopuuhissa se aina yhtä rasittava ja painava. Iso lasiovinen kirjahylly löytyi aikoinaan Nurmijärveltä ja tässäkin ostoksessa nopeus oli valttia, sillä sain sen parilla satasella.  Rottinkinen kukkateline puolestaan tarttui Tuusulan Femmatorilta vitosella kainaloon.


Lastenhuoneen sisustus

Lastenhuoneen ihanan pehmoinen pupu-säkkituoli on torilöytö kolmella kympillä ja seinällä oleva pyöreä hylly on löytö itsepalvelukirppikseltä kymmenen vuoden takaa. Siitä maksoin kokonaiset viisi euroa. Olen sen muutamaan kertaan laittanut jo myyntiin, mutta yllättäen se on löytänyt aina tiensä takaisin seinälle.


Pojille olen keräillyt metalliautoja, bensa-asema ja lentsikkakin on löytynyt.

Kurkistus keittiöön

Keittiötarvikkeita tarttuu helposti mukaan mistä tahansa kirpparilta. Yhtäkkiä sitä huomaa omistavansa erilaista tarjotinta, kippoa ja kahvimyllyä. Onneksi tällaiset ostokset on helppo laittaa uudelleen kiertoon. Sitten on sellaisia löytöjä, joita kantaa mukanaan pidempään ja ne jotenkin löytävät aina jonkun paikan kodista. Alla olevan kuvan seinäpullot ovat olleet milloin työhuoneessa tai eteisessä ja nyt viimeisempänä pienessä keittiönkolossa. Keittiön vanhasta ruskeasta pöydästä olen kauhean onnellinen. Heti alkuun ajattelin sen hioa ja maalata, mutta nopeasti tykästyin ruskean sävyyn ja siihen se sitten jäi.

Pulloteline maksoi 10 euroa ja Riihimäen juna-asemalla käytössä ollut vanha pöytä lähti kainalooni 50 eurolla.

Itselläni on Facebookin marketplacella useita kymmeniä myynti-ilmoituksia koko ajan ilmoilla ja tori.fissä toinen mokoma. Kun muut lukevat kirjaa nukkumaan mennessä, minä avaan kännykästä Oikotien asuntoilmoitukset tai kirppissivut ja alan selailla.


Kommentit

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com