Kevään remonttikuulumisia

Etsimme alkuvuodesta ystäväni Ellan kanssa remonttikohteita tulevaan kirjaamme. Tarkoituksenamme on kirjoittaa selkeä ja havainnollinen jokanaisen remonttiopas nimenomaan pintaremontointiin. Olen aiemminkin blogiteksteissäni tuonut esille, että remontointi ei ole rakettitiedettä, eikä haittaa vaikka jokin menee pieleen, kaikki on korjattavissa. Kuka tahansa voi remontoida, jos on halua oppia, kokeilla ja malttaa tehdä ne pohjatyöt kunnolla.





Marraskuussa 2021 ilmestyvä kirjamme ei ole meille vain kirjoittamista. Teemme oikeasti jokaikisen remontin itse ja dokumentoimme ne havainnollisin kuvin. Täytyy sanoa, että vaikka tekemistä on tuhottomasti ja usein päivät venyvät remppasessiossa kaksitoistatuntisiksi, on se vaan niin hauskaa. 




Ella on rakennusmestarin tytär, niin kuin minäkin. Meitä erottaa se, että Ella on vasta hiljattain ensimmäisen kerran elämässään tarttunut telaan. Minä puolestani olen opetellut vuosien varrella kaikki harjoittelemalla, kokeilemalla ja tarvittaessa tekemällä pieleen menneet asiat uudelleen. Nykyinen asuntoni on seitsemäs koti, jonka olen remontoinut lattiasta kattoon.



Kirjaa varten meillä on tietenkin vain rajallinen määrä kuvaajan työtä käytettävissä. Näin ollen jokainen isompi rupeama on aikataulutettu minuutilleen, jotta meidän ei tarvitse seisottaa kuvaajaa ylimääräisiä tunteja ja saamme kuitenkin kaikki tarvittavat vaiheet dokumentoitua. Usein teemme monen monta pintaa ja kohdetta puoliväliin valmiiksi, jonka jälkeen kuvaaja kuvaa sitten kerralla kaikki työvaiheet. Tämän jälkeen saatamme kaikki työvaiheet loppuun. Palapeliähän tämä siltä osin vähän on :)



Tähän mennessä olemme tehneet urakalla kaikkia mahdollisia pohjatöitä, olemme maalanneet seiniä, erilaisia kattomateriaaleja aina paneelikatosta pisararuiskutettuun kattoon. Olemme maalanneet pattereita, ikkunanpuitteita ja ovia. Tapetoineet kuviokohdistettavaa, vapaasti kohdistettavaa, kuitu- ja paperitapettia. Hioneet, petsanneet ja kalkkimaalanneet. Keittiön ja vessan laatatkin on maalattu. Tulevissa kohteissa on tarkoitus maalata keittiön kaapit ja lautalattiat sekä asentaa laminaattilattia.




Itse remontointi on vain osa kirjan tekoa. Tekstin tuottaminen sellaiseen muotoon, että ensikertalainen ymmärtää lukemansa heti, on vielä aivan oma työnsä ja vaatii aikaa. Pikkuhiljaa sekin työ edistyy.




Työ siis etenee ja syksyyn mennessä kirjan kirjoitus on toivottovasti jo voiton puolella.

Tsemppiä ja iloa erilaisiin remonttitöihin myös sinne muille!

PS. Olen maailman huonoin ihminen syömään remontin aikana, koska en malta ja en vaan muista ennakoida ruokailua. Kuka nyt haluaisi kesken homman lähteä kauppaan tai valmistamaan ruokaa? Tällä kertaa, kun meitä onkin kaksi, olemme vieneet rempparuokailun aivan uudelle tasolle. Fafa’sin ruuat ovat ehdottomasti nyt ja tulevaisuudessa jokaisen remppakohteemme ruokalistalla.

 




Kommentit

  1. Luin juttusi uudesta Koti ja keittiö lehdestä. Mahtavaa jälkeä oot yksin saanut aikaan. Itse tykkään myös remontoida,ehkä parasta on kuitenkin se suunnittelu. Sellainen seikka tuli mieleen kun vanhoja asuntoja kunnostat. Teetkö asbestikartoituksia niissä? Ja jos,niin millaisissa hommissa? Siitä asbestista kun puhutaan paljon ennen -90 luvulla rakennetuissa kohteissa. Odotan innolla teidän kirjaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden naisen armeija25. toukokuuta 2021 klo 10.27

      Hei, kyllä teen asbestikartoituksia, varsinkin jos vanhoja liimattuja lattiapäällysteitä tai laattoja pitää irrottaa tai rakenteisiin pitää koskea. Kirjaamme on tulossa myös asbestista oma osionsa, koska se jos mikä, on omatoimiremppaajan otettava huomioon. Asbestikartoituksen tekohan on ihan lakisääteinen ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa. Onpa ihana kuulla, että kirja kiinnostaa, kiva kun laitoit viestiä <3

      Poista
  2. Näistä saa ihanasti inspiraatiota itsellenikin. Meillä on muutamat saneeraustyöt mielessä ensi vuodelle. Kovasti jo mielessäni suunnittelen. Kiva, kun olet jakanut näitä kokemuksia! Todella mukava lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden naisen armeija30. marraskuuta 2022 klo 23.24

      Kiva kuulla, kiitos! Itsekin tykkään ruokkia omaa inspiraatiota lueskelemalla muiden remonttijuttuja. Mukavia remontteja teille, tuo suunnittelu on kyllä niin kivaa ☺️

      Poista

Lähetä kommentti

    Follow
Oma kuva
Yhden naisen armeija
Blogitekstejä omin käsin tehdyistä taloremonteista, elämästä kolmen lapsen kanssa sekä tietenkin sisustusasiaa. Kirjoittaja on muuttanut elämässään parikymmentä kertaa. Intohimona löytää asuntoja, jotka ovat huonokuntoisia, löytää niiden sielu ja saada niistä omin käsin työstettyä lopulta timantteja. Uskoo vakaasti siihen, että kaikki on opeteltavissa, kaikki on tehtävissä ja kaikki on mahdollista. Seuraa IG:ssä @yhdennaisenarmeija Yhteydenotot: yhdennaisenarmeija@gmail.com